»

Saturday, January 22, 2011

Suamiku VS Fahrin Ahmad

                                                                                   

AL kisahnya begini
semalam ada promoter produk penapis air Swiss Pro dtg rumah
nk wat pe..biasala..jual barang
dorg dtg bertiga..sorang bos..n d other 2, tukang kempen
si bos ni jadi driver je..
pas htr kaki dia..dia blah xthula gi mana

aku keluar je dari bilik..tgk dorg dah ada kt ruang tamu
kebetulan masa tu keluarga mentua dtg rumah
dorg yg jemput masuk..sbb igt kwn aku..
da masuk..xkan nk dihalau plk kn
so bermulala sesi jual menjual
n tbe2 one of salesman tu terpandangla gmbr hubby aku
yg de kt ruang tamu tu..
and he said.."akak, itu ke suami akak?..aku jwb ye ler...
da terang lgi bersuluh sebelah gmbr tu gmbr aku..
opkos la gmbr laki aku..xkan gmbr pakwe lama kot..hahaha
Then dia ckp.."eh..cam muka pelakon la...nama pe ek..da lupa"..
sorang lg salesman menyampuk.."A'ahh..ye la...cm muka Fahrin Ahmad.."
Aku sengihh2 arnab je la..hahaha (da thu..taktik nk membodek la ni) ngeehhh3x
tbe2 kedengaran suara mak mertua aku dari dapur
"Alohhh...kuat teh bhagian bodek!.."hahaha..
mmg direct terus mak mertua aku sindir..ki3x

Sambil2 dengar cerita produk dorg
aku msg la si "Fahrin Ahmad"..bgthu ada salesman dtg rumah
sbb setahu aku..kawasan rumah aku tggl ni..org luar mmg xleh senang2 masuk
kena refer ngn guard dulu, pg offfice then..baru boleh masuk
utk dptkan kebenaran nk wat jualan kt dalam perumahan ni

xsampai 5 minit..hubby aku balik
mcm2 dia tya kat salesman tu..
boleh dikatakan situasi agk tegang ler masa ni
aku dengar je ler...huhu
xpasal2 dorg kena halau
ye la..sape2 nk masuk kt perumahan ni
mmg kna dapatkan kebenaran si "Fahrin Ahmad" aku ni
or refer ngn manager terus...
yg bikin dia "panas' lg... guard mention
masa kt post guard..dorg xde pun gtau nk berniaga ke apa..
jz nk jumpa saudara yg tggal kt perumahan ni

nasi baik dorg sampai rumah 2nd bos dulu
kalau dorg pandai2 gi promote kat bini manager dulu
lgi teruk dorg kena kot..hahaha
silap hb ..ngn hubby aku pun kena marah ngn bos

P/S: Pengajarannya jgn senang2 bg jurujual masuk rumah tau..kalau betul niat nk mejual xpe..kalau sebaliknya...mcm2 boleh jdi..


N for hubby.. xkirelah org nk membodek abg ni cam Fahrin Ahmad ke..sape ke...wat I noe is ..u r d most encem man n I love u d most! ngehehehe...

9 budak comel berkata2:

aleen aiden

hahah.fahrin ahmad kunun..pandai membodek ye!
xpe2,xmacam fahrin ahmad pon xpe,janji u both bahagia sampai aher hayat.hee

aleen aiden

hahah.fahrin ahmad kunun..pandai membodek ye!
xpe2,xmacam fahrin ahmad pon xpe,janji u both bahagia sampai aher hayat.hee

Gãl In A FlOwěr

aleen,
ahahaha..tu la pasal..xpe2..yg ptg di hati dia tetap nik shafrizan..my hubby :)..hhihihi..kalo btul2 FA kang susah lak..kna brebut ngn rmai org.. :)

Mama nida

hahah..i loike Fahrin!

in☂an Jun$u

tu diaa....bodek sungguh.btw,salute la ur mom in law,direct je kata kat salesman tu.hahaha..

Nadd

haha.. klaka gak cite aina ni..
dorg ni pun brani lak tu kan nak kelentong guard.. naseb bukan aina sorg je dlm umah tu..

Gãl In A FlOwěr

mama nida,
uhhuuu...me oso like!

intan,
hehehe...belum kenal lg
mye beloved M.I.L
mmg pedas tul kata2
tp sgt sporting n baik hati!

nadd,
itu ler pasal..
sib baik bukan duk sorg2 masa tu
hehehe..
tp xpela.dorg pun dah kena halau..
uhuhu..kejam bunyinyer

Mimie

banding siap.....hahaha. emmm btw supo ko??/

Semek

hahahaa...kalu maso dio slim..ado la..1% srupo..hahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...